Castigand prin pierdere. (prima parte)

castigator·Pierzi averi pe pamant, dar castigi comori in cer:

Poate esti un om care cauta sa aibe averi aici pe pamant. Nu uita ca scopul tau nu este sa traiesti pentru lumea asta, timpul tau aici jos este o pregatire pentru viata vesnica. Nu te poti pregati pentru viata de sus umbland dupa viata de jos. Fii pregatit sa ai putin aici jos, sau sa pierzi chiar totul (acest lucru nu este obligatoriu sa se intample, dar daca s-ar intampla… ce ai face?).

“Daca vrei sa fii desavarsit”, i-a zis Isus, “du-te de vinde ce ai, da la saraci si vei avea o comoara in cer! Apoi, vino si urmeaza-Ma.” [Matei 19:21]

(Daca ti-ar spune asta Isus si tie, ce ai face?!)

·Iti pierzi drepturile, castigi drepurile lui Isus:

Apoi a chemat la El norodul impreuna cu ucenicii Sai si le-a zis: “Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine insusi, sa-si ia crucea si sa ma urmeze. Caci oricine va vrea sa-si scape viata o va pierde dar oricine isi va pierde viata din pricina mea si din pricina Evangheliei, o va mantui.” [Marcu 8:34-35]

Nu stiu care iti este propria ta cruce. Dar un lucru stiu, nu poti sa pretinzi sa-l urmezi pe Dumnezeu fara sa platesti un pret. Chiar daca esti prigonit, de colegi, familie sau de oamenii din societate… ce mai conteaza cand esti iubit de Dumnezeu?! Este greu, dar nu imposibil. Isus a biruit, deci prin urmare esti un BIRUITOR impreuna cu El. Nu renunta!

·Pierzi primul loc, dar de fapt castigi primul loc:

Atunci, Isus a sezut jos, a chemat pe cei doisprezece si le-a zis: “Daca vrea cineva sa fie cel dintai, trebuie sa fie cel mai de pe urma dintre toti si slujitorul tuturor!” [Marcu 9:35]

Este atat de greu, uneori, sa fii slujitorul celor de langa tine. O persoana care se gandeste doar la binele lui, un egoist, cu siguranta nu are caracterul lui Isus. Nu deznadajdui daca nu esti cel dintai in unele lucruri, nici nu e nevoie sa fii!

Asta nu inseamna ca un crestin traieste mediocru, ci el mereu va tinde sa creasca in sfintenie si in slujirea pe care Dumnezeu i-a dat-o.

In contextul acestui verset se vorbeste  despre cei doisprezece apostoli care se certau incercand sa vada care este cel mai mare dintre ei (Marcu 9:34). Cat timp cauti ca sa vezi “cat de sus ti-e nasul” uiti sa slujesti cu adevarat Domnului. De aceea Dumnezeu le-a zis si apostolilor aceste cuvinte din Marcu 9:35.

Daca nu-I slujesti Domnului intr-un fel sau altul, foarte rau! Cauta cum sa fii de folos celor din jurul tau si tot ce faci sa fie facut in Numele Domnului. Iar daca faci o slujire, ramai smerit in slujirea pe care o faci; fara sa-ti cauti “maretia” ta.

· Citeste urmatoarea parte => Castigand prin pierdere (ultima parte)

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sin categoría y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s