4- Trairea unei vieti frumoase nu te face crestin.

Trairea unei vieti curate, morale, nu te face crestin. Sunt multi atei care traiesc o viata decenta, corecta. Dar, la urma urmei, cat de bun este acest “bine”? Aici este esenta problemei. Cei mai multi oameni au idei eronate cu privire la standardul real cu care trebuie comparata bunatatea noastra. De exemplu, punandu-te alaturi de betivul care petrece toata ziua la carciuma, tu pari a fi potrivit pentru un loc in panteonul sfintilor! Chiar comparat cu prietenii sau familia ta, tu poti parea bun. Dar standardul de bunatate al lui Dumnezeu e diferit. El te masoara cu Fiul Sau, Isus Cristos, care a trait o viata de absoluta perfectiune. Comparata cu acest nivel de perfectiune, bunatatea noastra arata destul de subreda.

O femeie si-a intins rufele albe, fiind mandra de felul cum straluceau in soarele de Ianuarie. Dar n-a trecut mult si un strat alb de zapada s-a asternut pe pamant si imediat diferenta a devenit evidenta: cand au fost puse albiturile ei alaturi de albul perfect al lui Dumnezeu, ele au parut mai degraba cenusii, decat albe.

Bunatatea noastra comparata cu bunatatea lui Dumnezeu arata foarte patata.

Intotdeauna au fost oameni “buni” in lumea noastra, dar daca bunatatea ar fi ajuns pentru mantuire, nu ar mai fi fost nevoie ca Dumnezeu sa-l trimita pe Isus in lume. Faptul ca Isus a trebuit sa vina si sa moara pe cruce pentru a face posibila iertarea noastra ne arata ca bunatatea nu face pe nimeni crestin.

· Citeste punctul 5- Citirea Bibliei nu te face crestin.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a 4- Trairea unei vieti frumoase nu te face crestin.

  1. Pingback: 3- Rugaciunea nu te face crestin. | Trairea in SFINTENIE

Deja un comentario